Skip to main content

Komplett Alliansgrupp i Sigtuna Kommun

By 1 juni, 2018Nyheter

SIGTUNA KOMMUN HAR ÄNTLIGEN EN KOMPLETT ALLIANSGRUPP SOM ÄR BEREDD ATT STYRA KOMMUNEN TILLSAMMANS

Alliansgruppen i Sigtuna kommun har sedan förra valet bestått av Moderaterna (M), Samling för Sigtuna (SfS), Kristdemokraterna (KD) och Centerpartiet (C). De fyra partierna har och har haft ett mycket gott samarbete i syfte att gemensamt kunna ta ansvar för Sigtuna kommuns framtid.

Idag har vi glädjen att meddela att Alliansgruppen numera är komplett eftersom också Liberalerna anslutit sig till gruppen. Samtliga partier går till val med egna valplattformar, men som en del av Alliansgruppen och med en överenkommelse om att regera tillsammans efter valet.

I ett gemensamt uttalande säger företrädarna för partierna i Alliansgruppen:

  • Det är mycket glädjande att vi nu kan visa upp en starkt sammanhållen grupp med ambitionen att tillsammans bilda ny kommunledning efter valet i september.
  • Till skillnad från de senaste årens politiska turbulens i Sigtuna kommun har vi med Alliansgruppen ett stabilt regeringsunderlag som sedan snart ett år styrt kommunen tillsammans och hunnit arbeta upp ett väl fungerande samarbete.
  • Alliansgruppens fokus för den kommande mandatperioden kommer vara just ordning och reda, en stabil ekonomi, ökad trygghet och att de kommunala kärnverksamheterna förskola, skola, äldreomsorg och omsorgen om de svaga och sjuka prioriteras och får tillräckliga resurser.
  • Tillsammans har de fem partierna både förmågan och modet att prioritera det som är viktigt för kommunens invånare. Ett absolut måste när kommunens ekonomi är bräcklig.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande (M) 070-663 06 62

Helle Nyman, politisk sekreterare (M) 073-333 83 18

Pernilla Bergqvist, gruppledare (L) 073-707 03 40

Lars Björling, gruppledare (SfS) 070-592 52 75

Karsten Bjärbo, gruppledare (KD) 070-891 61 60

Gill Brodin, gruppledare (C) 070-778 58 00

Leave a Reply